logo
logo

Premières in LHC Vanaf donderdag 28 maart

LES INDESIRABLES (LADJ LY)

Na de plotselinge dood van de burgemeester wordt Pierre, een idealistische jonge dokter, aangesteld om hem te vervangen. Hij is van plan het beleid van zijn voorganger, die ervan droomde de orde in de volksbuurt te herstellen, voort te zetten. Also screening with English subtitles in Springhaver.

 

Na de Oscarnominatie voor zijn internationaal bejubelde debuutfilm Les Misérables toont regisseur Ladj Ly met zijn nieuwe film Les Indésirables opnieuw een opruiend, dieppersoonlijk en krachtig politiek verhaal van een gemeenschap die worstelt zijn plaats te vinden in de maatschappij.

LEES MEER


logo

Voorpremiere: Love Lies Bleeding zondag 31 maart om 21.30u

In een afgelegen dorp in New Mexico wordt het leven van sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) volledig op zijn kop gezet wanneer bodybuilder Jackie in haar sportschool verschijnt.

Het prille maar intense liefdesgeluk krijgt echter een onverwachte wending wanneer Lou’s zus op brute wijze mishandeld wordt en in het ziekenhuis belandt.

Lees meer

logo

Weekly Preview Elke woensdag om 14:00 in LHC and every Tuesday at 9.30PM in Springhaver (with English subtitles)

Elke week een voorpremière van een film waar we extra naar uitkijken en die later te zien is in LHC, Springhaver of Slachtstraat.

 

Elke woensdag in LHC (met Nederlandse ondertitels) om 14:00 and every Tuesday in Springhaver (with English subtitles or spoken in English) at 9.30PM.

Lees meer

Poster for

Dune: Part One

De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (“Arrival”, “Blade Runner 2049”) regisseert “Dune: Part One”, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert. “Dune: Part One” vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar…

 

Lees meer

logo

Psychoanalyse & Film: in Bleu (1993) Krzysztof Kieslowski woensdag 3 april om 18.45u

Het eerste deel van de Trois couleurs-trilogie waarin Kieślowski refereert naar de drie idealen van de Franse revolutionaire periode: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Juliette Binoche speelt de rol van Julie, die na een tragisch verkeersongeval haar man en dochter verliest. Getraumatiseerd besluit ze alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen. Inleiding en nagesprek met psychoanalyticus Esther Swart

Lees meer

logo

Movies That Matter On Tour: The Body Politic Op maandag 8 april om 19:00

Krachtig portret van Brandon Scott, de idealistische jonge burgemeester van Baltimore, tijdens zijn eerste jaar in functie. In een stad met een enorm moordcijfer omarmt Scott een alternatieve aanpak van vuurwapengeweld. Maar krijgen zijn plannen een kans wanneer de media en zijn tegenstanders de druk opvoeren?

Lees meer