Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
home_20000355_ps_1_s-low.jpg

Nu in Louis Hartlooper

Home (Fien Troch) is een gedurfd en aangrijpend Belgisch drama over de generatiekloof tussen tieners en volwassenen.

 

Toen mijn vader een struik werd (Nicole van Kilsdonk) is een familiefilm over de 10-jarige Toda (Celeste Holsheimer) die moet vluchten naar haar moeder (Noortje Herlaar) als er oorlog uitbreekt en haar vader (Teun Kuilboer) wordt weggeroepen om het land te verdedigen. Naar het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen.

 

NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.

Lees meer

DOWN_TO_EARTH_POSTER_klein.jpg

Down to Earth zaterdag 1, 8, 15, 29 april

Wegens succes extra voorstellingen van Down to Earth: in maart en april bijna elke zaterdag om 11:30 in LHC. Voor deze documentaire trokken Rolf en Renata met hun drie kinderen over de hele wereld, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers Down to Earth, die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat.
Lees meer

Filmcafe1april2017.jpg

Film Café zaterdag 1 april

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.

Lees meer

mtmapril.jpg

Movies that Matter On Tour: A Good Wife maandag 3 april

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 18 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. Deze maand staat het Servische drama A Good Wife op het programma; het regiedebuut van de veelgeprezen Servische actrice Mirjana Karanović. Er ontstaat een barst in het zorgeloze bestaan van de vijftigjarige Milena (Karanović) wanneer ze te horen krijgt dat ze een gezwel in haar borst heeft. Als ze weemoedig een oude familievideoband bekijkt blijkt de band ook opnames te bevatten over een duister geheim van haar echtgenoot. Met gastspreker Lidija Zelovic; filmmaker die is opgegroeid in voormalig Joegoslavië. Let op: de film is Engels ondertiteld.

Lees meer

Monk_LHC_x_NFF_staand.jpg

NFF x LHC: premières Monk donderdag 6 april

Samen met het Nederlands Film Festival (NFF) organiseren we een speciale première van de tragikomedie Monk, het speelfilmdebuut van regisseur Ties Schenk. Monk is een dertienjarige hypochondrische jongen, zijn zusje Joni een rebellerende puber, zijn moeder Maria een flamboyante Spaanse en zijn vader Fabian een kunstenaar die met zichzelf in de knoop zit. Als het gezin onverwacht moet afreizen naar Spanje zet dit de onderlinge relaties op scherp. Na de film is er een Q&A met regisseur Ties Schenk en actrice Olivia Lonsdale én een gratis drankje.

Lees meer

POSTER_indiefilmmarathon_namen_v2.png

Chasing Reels x LHC: indiefilm-marathon vrijdag 7 april

Chasing Reels is een première-marathon in het Louis Hartlooper Complex met drie van de beste indiefilms die in Nederland nog niet eerder op het witte doek vertoond zijn: Hunt for the Wilderpeople, Una en Transpecos. Geen blockbusters, geen headliners, maar een spannende selectie uit de indie filmscene. Mooie, fantastische Amerikaanse indiefilms die indruk maken op festivals als South by Southwest, Telluride en Sundance en die je nu voor het eerst in Nederland ziet. Voorafgaand aan de hoofdfilms presenteert Go Short Festival Nijmegen twee bijpassende Amerikaanse korte (indie) films. Welke dat zijn blijft een verrassing.

Lees meer

TSHeimatA3klein.jpg

Timeless Sunday: Heimat 1 zondag 9 april

Al enige jaren vertonen we in het Louis Hartlooper Complex bijna elke zondag klassieke films onder de noemer Timeless Sunday. Van 8 januari t/m 9 april vertonen we elke Timeless Sunday een deel van het epos Heimat 1. In de jaren tachtig baarde Edgar Reitz opzien met deze monumentale tv-serie. Heimat 1 speelt zich af in het fictieve dorpje Schabbach op de Hunsrueck in de jaren 1919-1982. Centraal staat Maria, die in de serie opgroeit van een 17-jarig meisje tot oude vrouw. Zij moet zich net als de rest van Duitsland door de crisis van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog heen slaan.

Lees meer

GoShortFlyerA5.jpg

Go Short: The Best of Go Short On Tour woensdag 12 april

Van 5 t/m 9 april worden in Nijmegen op Go Short meer dan 250 van de beste recente korte films vertoond uit heel Europa. Na afloop gaat Go Short direct op tour met een topselectie uit het festivalprogramma, waaronder The Beast (juryprijs Cannes) en Batrachian’s Ballad (Gouden Beer Berlinale). In LHC vertonen we op woensdagavond 12 april zes festivaltoppers van Go Short achter elkaar, voor de prijs van een lange film.

Lees meer

TSOnceUponaTimeA3klein.jpg

Timeless Sunday: Once Upon a Time in the West zondag 23 april

Al enige jaren vertonen we in het Louis Hartlooper Complex bijna elke zondag klassieke films onder de noemer Timeless Sunday. Op zondag 23 april staat de digitaal gerestaureerde beroemde spaghettiwestern Once Upon a Time in the West van Sergio Leone uit 1968 op het programma. Na drie iconische producties met Clint Eastwood (A Fistful of DollarsFor a Few Dollars More en The Good, the Bad and the Ugly) koos Leone de Italiaanse filmster Claudia Cardinale als protagonist naast drie doorleefde westernmannen: slechterik Henry Fonda, enigmatische held Charles Bronson en Jason Robards als de 'tough guy'.

Lees meer

shot2_large.jpg

Filmwandeling langs Utrechtse filmlocaties zondag 2 april | zondag 7 mei

Wist je dat de historische binnenstad vaak gebruikt wordt als decor voor Nederlandse films? Utrecht Verrast neemt je tijdens een unieke filmwandeling 1,5 uur mee langs een aantal van deze filmlocaties. Naast de filmverhalen laat de gids in beeld en geluid op locatie zien hoe de scene uiteindelijk in de film is gemonteerd. En het zijn meer films dan je denkt. Neem je filmvrienden mee en beleef samen met hen Utrecht filmstad van dichtbij. Het startpunt van de filmwandeling is het Louis Hartlooper Complex.
Lees meer

Posterthecircleliteratuurhuis.jpg

Voorpremière The Circle i.s.m. Het Literatuurhuis dinsdag 2 mei

Samen met Het Literatuurhuis organiseren we een speciale voorpremière van de boekverfilming van Dave Eggers bestseller The Circle. De film gaat over Mae Holland (Emma Watson) die haar geluk niet op kan als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. Mae wordt door de oprichter van het bedrijf, Eamon Bailey (Tom Hanks), gestimuleerd om deel te nemen aan een baanbrekend experiment dat de grenzen opzoekt van privacy, ethiek en uiteindelijk haar persoonlijke vrijheid. De film wordt ingeleid door Tim de Gier; computernerd en schrijver voor o.a. Vrij Nederland.

Lees meer

CampagnebeeldUoU2017DEF.jpg

Utrecht over Utrecht 2017 Welkom in Utrecht?

Utrecht over Utrecht is een jaarlijks amateur beeld- en literatuurfestival van, over en voor inwoners uit de provincie Utrecht. De elfde editie vindt plaats op zondag 25 juni 2017 bij ons in het Louis Hartlooper Complex. Het thema van deze editie is: Welkom in Utrecht? Dit thema is slechts een handreiking, geen verplichting. Inschrijven kan tot 2 april 2017 in de categorieën Film, Foto, Verhaal en Gedicht.

Lees meer

paterson_52010059_ps_1_s-low.jpg

Ode aan Jim Jarmusch

In LHC schenken we de komende maanden aandacht aan het oeuvre van regisseur Jim Jarmusch. Op 9 februari ging zijn nieuwste film Paterson bij ons in première. Deze poëtische tragikomedie “toont hoe wonderlijk het dagelijks leven kan zijn” - VPRO Cinema (★★★★★). Op donderdag 16 maart gaat Jarmusch' muziekdocumentaire Gimme Danger bij ons in première. De documentaire vertelt het verhaal van The Stooges, één van de grootste rock-’n-roll bands aller tijden. Van mei t/m augustus staan er tijdens Timeless Sunday zes klassiekers van Jarmusch op het programma: zijn afstudeerfilm Permanent Vacation (1980), Stranger Than Paradise (1984), Down by Law (1986), Mystery Train (1989), Night on Earth (1991) en Dead Man (1995).

Lees meer

Timeless_Sunday_Raamposter_A3_03.jpg

Timeless Sunday 2017

Al enige jaren vertonen we in het Louis Hartlooper Complex bijna elke zondag klassieke films onder de noemer Timeless Sunday. Er worden jaarlijks wereldwijd duizenden films gemaakt. Van al deze mooie, slechte, mislukte, spannende, onvergetelijke en persoonlijke (arthouse) films is natuurlijk het beste en het meest bijzondere in het Louis Hartlooper Complex te zien. Wij vinden dat klassiekers hierbij niet mogen ontbreken en op het grote doek vertoond moeten worden; daar zijn ze voor gemaakt en daar horen ze thuis. In seizoen 2017 staan onder andere Once Upon a Time in the West (Sergio Leone) en zes meesterwerken van regisseur Jim Jarmusch op het programma: zijn afstudeerfilm Permanent Vacation (1980), Stranger Than Paradise (1984), Down by Law (1986), Mystery Train (1989), Night on Earth (1991) en Dead Man (1995).
Lees meer

deexplicateur.jpg

De Explicateur

Over De Explicateur. Explicaties bieden duiding, maar geven géén mening: de beste recensent bent u namelijk zelf. De Explicateur selecteert en duidt films die er toe doen. Film met explicatie van De Explicateur zien?
Lees meer