Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
The-Sense-of-an-Ending_ps_1_jpg_sd-low.jpg

Vanaf donderdag in Louis Hartlooper

Elke donderdag zie je weer nieuwe films bij Louis Hartlooper! Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 6,- voor een kaartje.

 

Dubbelspel (Ernest R. Dickerson) is een boekverfilming waarin de in Europa succesvolle dokter Ostrik Fiel na jaren afwezigheid terugkeert naar zijn geboorteplaats Curaçao. Het bezoek herinnert hem aan veertig jaar eerder, toen een ogenschijnlijk onschuldig dominospel dramatische gevolgen had voor alle betrokkenen. Naar de succesvolle roman Frank Martinus Arions.

 

The Sense of an Ending (Ritesh Batra) is een Britse boekverfilming waarin Tony Webster (Jim Broadbent) een teruggetrokken leven leidt, totdat zijn verleden hem plotseling lijkt in te halen. Hij wordt gedwongen de waarheid over zijn eerste liefde (Charlotte Rampling) en de consequenties van zijn vroegere beslissingen onder ogen te zien. Naar het boek van Julian Barnes.

 

NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.

Lees meer

DOWN_TO_EARTH_POSTER_klein.jpg

Down to Earth zaterdag 27 mei

Wegens succes extra voorstellingen van Down to Earth: in mei bijna elke zaterdag om 11:30 in LHC. Voor deze documentaire trokken Rolf en Renata met hun drie kinderen over de hele wereld, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers Down to Earth, die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat.
Lees meer

Casper---Emma-de-bergen-in_ps_1_jpg_sd-low.jpg

Voorpremière Casper & Emma de bergen in 25 & 28 mei

Voorpremière van de familiefilm Casper & Emma de bergen in. Het is vakantie en Casper en Emma staan te trappelen om met hun knuffels, Welpje en Mevrouw Konijn, op reis te gaan. Caspers vader heeft een avontuurlijk verblijf geboekt in een park in de bergen, ver van de bewoonde wereld. Casper probeert de moeder van Emma te koppelen aan een vriend van zijn vader en neemt daarbij steeds meer risico's. En dat in de woeste natuur van Noorwegen; als dat maar goed afloopt...

Lees meer

postervoorpremierebroersklein2.png

Voorpremière Broers + Q&A Bram Schouw zondag 28 mei

Speciale voorpremière van de Nederlandse roadmovie Broers; het speelfilmdebuut van regisseur Bram Schouw. In de film besluit Lukas (Jonas Smulders) met zijn oudere broer Alexander (Niels Gomperts) mee te gaan als hij plotseling naar Frankrijk vertrekt. Tijdens hun roadtrip groeien ze steeds meer naar elkaar toe maar worden de verschillen ook op een pijnlijke manier blootgelegd. Na de film is er een Q&A met regisseur Bram Schouw. Cinevillepashouders mogen gratis een lievelingsbroer (of -zus) meenemen naar deze voorstelling!
Lees meer

Voorzijde_folder_BFF.jpg

Belgisch Film Festival 8 t/m 11 juni 2017

Het Belgisch Film Festival (BFF) is een jaarlijks vierdaags filmfestival dat de Belgische cinema, een rijke en productieve filmtraditie, het podium geeft dat het in Nederland verdient. Waar taal en politiek België vaak verdelen, zijn Vlaanderen en Wallonië verbonden door hun cinema, die voor beide streken rauw en gedurfd is. Het Belgisch Film Festival, een samenwerking tussen de VPRO en het Louis Hartlooper Complex, brengt je in aanraking met verrassende en prikkelende lange en korte films en televisieseries, en overtuigt je van de veelzijdigheid en creativiteit van onze zuiderburen. De vierde editie vindt plaats van 8 t/m 11 juni 2017 in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.
Lees meer

CampagnebeeldUoU2017_publiek3.jpg

Utrecht over Utrecht 2017 Welkom in Utrecht?

Op zondag 25 juni vindt de 11e editie van Utrecht over Utrecht – hét beeld en literatuurfestival voor amateurkunstenaars – plaats in het Louis Hartlooper Complex. Het festival biedt de provincie Utrecht en haar inwoners al vele jaren een platform waar amateurkunstenaars elkaar vinden met hun foto’s, films, gedichten en verhalen. Het thema voor 2017 is WELKOM IN UTRECHT? (met een vraagteken), omdat het belangrijk is om inwoners en vluchtelingen of asielzoekers de kans te geven hun (on)genoegens te verwoorden of te verbeelden. Publiek is welkom om de dag gratis bij te wonen.

Lees meer

FlyerScienceFiction2017.jpg

Science & Fiction: Mind the Gap! 2017

Prikkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction: Mind the Gap. Op vier avonden laten filmtheater Louis Hartlooper Complex en de Universiteit Utrecht bijzondere films zien die je aan het denken zetten. Dit jaar over de groeiende kloof in onze samenleving. In de geest van filmexplicateur Louis Hartlooper houden wetenschappelijke onderzoekers van de Universiteit Utrecht een korte inleiding bij iedere film. Na afloop kunnen bezoekers met hen in gesprek gaan. Op het programma staan: Elena, Looking for Eric, Welcome en Pride.

Lees meer

TSJimJarmuschA3klein.jpg

Timeless Sunday Ode aan Jim Jarmusch

Al enige jaren vertonen we in het Louis Hartlooper Complex bijna elke zondag klassieke films onder de noemer Timeless Sunday. Er worden jaarlijks wereldwijd duizenden films gemaakt. Van al deze mooie, slechte, mislukte, spannende, onvergetelijke en persoonlijke (arthouse) films is natuurlijk het beste en het meest bijzondere in het Louis Hartlooper Complex te zien. Wij vinden dat klassiekers hierbij niet mogen ontbreken en op het grote doek vertoond moeten worden; daar zijn ze voor gemaakt en daar horen ze thuis. In de lente- en zomermaanden staan de meesterwerken van regisseur Jim Jarmusch op het programma: zijn afstudeerfilm Permanent Vacation (1980), Stranger Than Paradise (1984), Down by Law (1986), Mystery Train (1989), Night on Earth (1991) en Dead Man (1995).
Lees meer

DoorPetervanBueren.png

Door Peter van Bueren

Selectie van 25 recensies, achtergrondstukken en interviews. Journalist Peter van Bueren (1942) schreef vijftig jaar over film, eerst ruim tien jaar voor dagblad De Tijd, daarna bijna dertig jaar voor de Volkskrant. Minder zichtbaar was zijn werk achter de schermen, als medeoprichter en eerste voorzitter van de belangenvereniging Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF). Ook na zijn vervroegde pensionering in 2002 bleef Van Bueren volop actief in de filmwereld. De selectie, die in dit boek is gebundeld, kwam tot stand met medewerking van Van Bueren zelf. Als waardevol extraatje blikt hij op geheel eigen wijze terug op zijn werk, zijn ruzies én vriendschappen met filmmakers.

Lees meer

deexplicateur.jpg

De Explicateur

Over De Explicateur. Explicaties bieden duiding, maar geven géén mening: de beste recensent bent u namelijk zelf. De Explicateur selecteert en duidt films die er toe doen. Film met explicatie van De Explicateur zien?
Lees meer