First Contact

“There’s something out there waiting for us, and it ain’t no man.” In samenwerking met KINO Rotterdam organiseren we in november en december speciale filmavonden in het teken van 'First Contact'; de eerste ontmoeting met buitenaards leven gepakt in vier titels met grote nostalgische waarde. Maar liefst drie van deze films krijgen een prachtige ‘anniversary’ re-release: Close Encounters Of The Third Kind (1977), Predator (1987) en The Thing (1982). En als ode aan de recent overleden Tobe Hooper vertonen we een vrij onbekende titel uit zijn oeuvre die perfect aansluit bij dit genre: Lifeforce (1985). De films blijven met hun ‘practical special effects’ nog altijd overeind en verdienen het nog eens op het grote doek vertoond te worden. Met inleiding door filmexpert Constant Hoogenbosch.

 

 


The Thing (1982)

Een stel wetenschappers hebben op Antartica een vreemd wezen opgegraven van meer dan 100.000 jaar. Nadat het ontdooid is, begint het tot hun afschuw en schrik ineens vreemde vormen aan te nemen en wordt het een van hen. Dit angstaanjagende verhaal, gecombineerd met uitstekend spel, ongelooflijke special effects van Roy Albogast, make-up van Rob Bottin, speciale visuele effecten van Albert Whitlock, resulteert in een film welke Time Magazine omschrijft als 'Horrific'.

Woensdag 13 december | 21:30 | € 8,50 per kaart

 

Reserveer kaarten >

 

 


 

Eerder vertoond

Lifeforce (1985)

De komeet Halley is weer eens in de buurt van de aarde en een Engels/Amerikaans team gaat in een space shuttle de komeet onderzoeken. In de komeet Halley blijkt een buitenaards ruimteschip verborgen te zitten. Nadat de space shuttle uit de ruimte terugkeert blijkt er maar een overlevende te zijn namelijk Tom Carlsen. Plotseling komt de rest van de bemanning weer tot leven en begint de ellende.

Woensdag 22 november | 21:30 | € 8,50 per kaart

 

 

Close Encounters of the Third Kind (1977)

In de woestijn van Californië gebeuren buitengewone dingen. Huizen beginnen te schudden zonder reden, meteorieten vliegen door de lucht en op een dag verdwijnt er een kind. Roy Neary heeft een ‘close encounter’ met een buitenaards ruimteschip. De Amerikaanse overheid ontdekt dat de aliens op een bepaalde plek zullen landen en verzinnen een dekmantel om het publiek op een afstand te houden. Een groep mensen waaronder Roy, heeft echter een visioen van de precieze plek en gaan ernaar op zoek…

Woensdag 29 november | 21:30 | € 8,50 per kaart

 

 

Predator (1987)

Een team van Amerikaanse commando’s dringt tijdens een reddingsactie diep door in de Centraal- Amerikaanse jungle. Maar ze zijn niet alleen: een angstaanjagend wezen zit hen op de hielen. Een wezen dat krachtiger en dodelijker is dan welk ander ook op aarde…

Woensdag 6 december | 21:30 | € 8,50 per kaart

 

 Terug