Informatie docenten

 

Over Constant Hoogenbosch

Constant Hoogenbosch studeerde Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis met de bijvakken Kunstgeschiedenis, Filosofie, Sociologie en Culturele Antropologie. Dit veelzijdige pakket maakt het mogelijk om film vanuit verschillende culturele, sociaal-maatschappelijke en historische perspectieven te belichten, waarbij iedere discipline een heel eigen kennisbijdrage levert. Naast verschillende (educatieve) filmwerkzaamheden voor filmhuizen en culturele centra is Hoogenbosch verbonden aan de Hoge School in Breda, het Rijn IJssel College in Arnhem, het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (EYE) en Omroep Gelderland (al 10 jaar de vaste filmredacteur). Zijn specialiteiten: film algemeen, regisseurs, recente films en klassiekers, filmgeschiedenis, wereldcinema (Azië, Scandinavië, Zuid-Amerika, Australië e.a.), filmmuziek, genrefilms (cultfilms), cultuur/sociaal maatschappelijke filmgeschiedenis, film en games.

 

Over Rudi de Boer

Tijdens zijn studie Theater, Film & Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht is Rudi de Boer zich gaan verdiepen in de filmgeschiedenis en verschillende filmculturen en ontdekte hij dat er behoefte was aan filmeducatie. Hij ging filmcursussen geven aan diverse studenten en heeft na het afronden van zijn studie deze traditie voortgezet in het Louis Hartlooper Complex. Inmiddels is hij als filmdocent werkzaam bij diverse filmtheaters, opleidingen en filmfestivals.

 

Over Kevin Toma

Kevin Toma studeerde Film en Opvoeringskunsten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig Radboud Universiteit). Hij begon met het schrijven van filmrecensies voor de Filmkrant en werkte later een periode als webredacteur voor Cinema.nl. Hij is sinds 2007 als filmjournalist verbonden aan de Volkskrant, geeft filmlezingen en -inleidingen door het hele land en maakt daarnaast al sinds 1994 nieuwe, eigentijdse muziek voor zwijgende films. Sinds 2008 verzorgt hij verschillende filmcursussen in het Louis Hartlooper Complex.

 

Over Annelotte Verhaagen

Annelotte Verhaagen geeft sinds 2008 de filmcursussen 'Achtergronden van de Documentaire' en 'Documentaire maken in de Praktijk'. Audiovisuele producties: onafhankelijke documentaires en educatieve films, bedrijfspresentaties en web-video’s in opdracht. Training & advies: lezingen en cursussen, script coaching en videotraining op maat voor particulieren, groepen, of in-company.

 

Over Rob van Scheers
Rob van Scheers is auteur van vijftien non-fictieboeken, waaronder de biografie van Paul Verhoeven: Een filmersleven. Voor de Volkskrant schrijft hij regelmatig grote achtergrondverhalen over film en wekelijks heeft hij in Elsevier een filmrecensie. Ook is hij gastdocent aan de Universiteit Utrecht, faculteit Film & Theaterwetenschappen.

 

Over Rob van Dam
De passie van Rob van Dam is de openbare ruimte. De straat, het plein, de omgeving die van ons allemaal is; het gewone, waar je voorbij loopt. Hij wil je laten zien wat je door zijn bril ziet. Met oog voor het detail, voor het ongewone. Rob van Dam is openbare ruimte ontwerper. Hij heeft jaren bij verschillende gemeentes en landschapsarchitectenbureaus gewerkt en heeft nu zijn eigen ontwerpbureau (www.urbandesigners.nl). In zijn ontwerpen is hij bezig om van niets plekken, iets plekken te maken. Daarnaast geeft hij les op de kunstacademie (HKU) in het ontwerpen van openbare ruimte en leert hij studenten kijken. Rob geeft lezingen over kijken bij verschillende organisaties en evenementen zoals: PechaKucha, Culturele Zondagen, dag van de architectuur, cabaretfestivals, talkshows en Rotary Nederland.