Joyland
Prisma X LHC

Joyland

Queer Verwacht Special
Tickets do 27 jun
do 27 jun
19:00
LHC 2
Kies een datum

Ontdek

Mumtaz leeft dagelijks met de druk die de patriarchale samenleving van Pakistan haar oplegt – ze moet een zoon ter wereld brengen – en hij loopt rond met een groot geheim. Haider werkt namelijk stiekem als achtergronddanser bij Biba, een transvrouw die optreedt in een exotische dansclub. Als hij ook nog eens verliefd wordt op haar, barst er een cultuurclash los.

Credits

Regie
Saim Sadiq
Cast
Alina Khan, Rasti Farooq, Ali Junejo, Sarwat Gilani
Genre
Drama
Speelduur
126 min.
Land
Pakistan
Taal
Urdu
Ondertiteling
Nederlands

Omschrijving

Joyland is het oudste pretpark van Lahore, de hoofdstad van de Pakistaanse provincie Punjab. Het is een plek waar mensen zoals Haider en zijn zwangere echtgenote Mumtaz graag even al hun zorgen vergeten. Zij leeft dagelijks met de druk die de patriarchale samenleving van Pakistan haar oplegt – ze moet een zoon ter wereld brengen – en hij loopt rond met een groot geheim. Haider werkt namelijk stiekem als achtergronddanser bij Biba, een transvrouw die optreedt in een exotische dansclub. Als hij ook nog eens verliefd wordt op haar, barst er een cultuurclash los die zijn conservatieve omgeving op losse schroeven zet.

In samenwerking met Stichting Prisma Groep. Na afloop van de film is er een panelgesprek met Kaye Candaza and Nouria Nadal. Kaye Candaza is van Filippijnse afkomst, interseksueel persoon met transervaring. Ze is hoofd diversiteit bij Filipino LGBTQ Europe en bestuurslid van Stichting Prisma Groep. Nouria Nadal is lesbisch/queer, Afghaans, met een islamitische achtergrond en ex-vluchteling. Ze heeft zich ook ingezet voor de emancipatie van BIPOC LGBTQI+ en studeert IT.

Stichting Prisma Groep is in 2010 opgericht door Isjed Hussain. We ondersteunen biculturele LHBTIQ+ met verschillende projecten in Nederland. Alle projecten worden geleid en ondersteund door biculturele LHBTIQ+. 

Andere films in ons queer programma

Kokomo City
Queer Special

Kokomo City

Vier Zwarte transgender-sekswerkers in Atlanta en New York City worden gevolgd en houden niets achter terwijl ze de muren van hun beroep afbreken.

  • Kijkwijzer 12