Das-schweigende-Klassenzimmer_ps_1_jpg_sd-low.jpg

Nu in Louis Hartlooper

Elke donderdag zie je weer nieuwe films bij Louis Hartlooper! Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 7,- voor een kaartje.

 

Blaze (Ethan Hawke)

Een liefdevol eerbetoon aan de kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley, een sleutelfiguur in de Texas Outlaw muziekbeweging van de jaren ’70 en ’80 die te jong overleed als onbekende muzikant. Winnaar Speciale Juryprijs Sundance Film Festival 2018.

 

Das schweigende Klassenzimmer (Lars Kraume)

Tijdens een bezoek aan een bioscoop in West Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Wanneer ze een gebaar maken uit solidariteit met de gevallen slachtoffers veroorzaakt dit flink wat onrust met verstrekkende gevolgen voor de scholieren.

 

NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.

Lees meer

Styx_ps_1_jpg_sd-low.jpg

CineFest in Louis Hartlooper

Onder het label CineFest vertonen we in Louis Hartlooper en Springhaver films die net iets experimenteler, artistieker of grensverleggender zijn dan je van ons gewend bent. Elke dag van de week is er een moment waarop een CineFest film te zien is. Deze week nieuw in CineFest:

 

Styx (Wolfgang Fischer)

Om te ontsnappen aan haar stressvolle bestaan, onderneemt de veertigjarige Rike in haar eentje een lange zeiltocht naar het vulkanische eiland Ascension in de Atlantische Oceaan. Wanneer ze na een storm op een zwaar beschadigde boot stuit, vol met wanhopige vluchtelingen, worstelt ze met morele dilemma’s en de beperkingen van haar kunnen.

Lees meer

Postercaravaggiodef.jpg

Centraal Museum x LHC: Caravaggio december t/m maart

In het Centraal Museum Utrecht is sinds december de tentoonstelling over de Utrechtse caravaggisten en hun Europese collega’s te zien. In het kader van deze tentoonstelling draait de film Caravaggio: The Soul and the Blood elk weekend om 11:00 in het Louis Hartlooper Complex. Dompel je met deze film helemaal onder in de kunst en geest van Caravaggio en ga vervolgens de werken van zijn navolgers – en enkele van zijn eigen werken - bewonderen in het Centraal Museum.

Lees meer

PosterLNPShoplifters.jpg

Language no problem: Shoplifters January 9, 13, 23, 27

In Louis Hartlooper and Springhaver you can see the best foreign language films with English subtitles at our monthly screenings: Language no problem. This means that people who don’t understand Dutch can now also enjoy a French, Dutch, Italian or Danish production. The selection for this programme is not random. We will always choose a film we feel is a must-see for everyone. In January we will show the 2018 Palme d’Or winner and Golden Globe nominee: Shoplifters by Hirokazu Koreeda.

Lees meer

PosterTheBestofIDFA2018-2019nieuw.jpg

The Best of IDFA on Tour zaterdag 12 & 26 januari, 9 februari

De beste films van het IDFA zijn op een dag achter elkaar te zien in Louis Hartlooper en Springhaver! Van de meer dan honderd documentaires zijn de volgende films geselecteerd: Los Reyes van Bettina Perut en Iván Osnovikoff, winnaar Special Jury Award for Best Feature-Length Documentary; Don’t Be a Dick About It van Benjamin Mullinkosson, winnaar VPRO IDFA Audience Award; Island of the Hungry Ghosts van Gabrielle Brady, winnaar Amsterdam Human Rights Award; en De man die achter de horizon keek van Martijn Blekendaal, winnaar IDFA Special Jury Award for Children’s Documentary. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar voor het gehele programma, het is niet mogelijk om kaarten te kopen voor losse films.

Lees meer

LHC_-_Spring__Timeless_test2.jpg

LHC = Timeless: The Apartment (1960) zondag 20 januari

Met ons Timeless programma brengen we klassiekers terug naar het grote doek. In januari staat The Apartment van Billy Wilder op het programma. De film vertelt het verhaal van “Bud” Baxter (Jack Lemmon) die als als medewerker van een verzekeringsmaatschappij moeite heeft om het hoofd boven water te houden. Baxter verhuurt zijn appartement aan zijn bazen, die het gebruiken voor hun buitenechtelijke affaires. Als hij erachter komt dat een van de bazen zijn heimelijke liefde meeneemt komt Baxter voor een lastige keuze te staan.

Lees meer

A3PosterFilmCafe.jpg

Film Café zaterdag 9 februari

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.
Lees meer

PosterLHCQueerHardPaint.jpg

LHC = Queer: Hard Paint maandag 18 februari

In het programma LHC = Queer vertonen elke derde maandag van de maand de beste queer films. In februari staat het Braziliaans drama Hard Paint van regisseur Marcio Reolon op het programma. De film vertelt het verhaal van Pedro, een Braziliaanse jongen die als ‘NeonBoy’ zijn geld verdient met dansoptredens voor de webcam, waarbij hij zich sensueel insmeert met fluoriscerende body paint. Op een dag ziet hij ‘Boy25’ die hem online imiteert. Hij spreekt met hem af en deze ontmoeting verandert zijn leven. Hard Paint heeft verschillende prijzen gewonnen op internationale filmfestivals, zoals de Berlijnse Berlinale.

Lees meer

LHCTimeless.jpg

LHC = Timeless 2019

Jaarlijks worden er wereldwijd duizenden films gemaakt. Van al deze mooie  of slechte, geprezen of mislukte, spannende of onvergetelijke arthouse films is het beste in het Louis Hartlooper Complex & het Springhaver Theater te zien. Wij vinden dat klassiekers hierbij niet mogen ontbreken. Daarom vertonen we twee keer per maand een klassieke film in beide filmtheaters onder de noemer Timeless.

Lees meer

PosterAwardSeizoenFilmsjanfeb2019.jpg

Award seizoen

Het nieuwe filmjaar is ook deze keer weer afgetrapt met de releases van genomineerde en prijswinnende films. Het award seizoen is namelijk in volle gang, met de uitreiking van de Golden Globes op 6 januari en in dezelfde week de bekendmaking van de BAFTA nominaties. Eind januari volgen de nominaties voor de Oscars. Veel prijswinnaars en kanshebbers zijn nu al bij ons te zien of gaan de komende maanden bij ons in première. In LHC draaien we onder andere: The Favourite (1 Golden Globe en genomineerd voor 12 BAFTA’s) en Bohemian Rhapsody (2 Golden Globes en genomineerd voor 7 BAFTA’s). In Springhaver draaien we onder andere: A Star is Born (1 Golden Globe en genomineerd voor 7 BAFTA’s) en Roma (2 Golden Globes en genomineerd voor 7 BAFTA’s). Daarnaast verwachten we binnenkort onder andere: Green Book (3 Golden Globes en genomineerd voor 4 BAFTA’s) en If Beale Street Could Talk (1 Golden Globe en genomineerd voor 2 BAFTA’s).
Lees meer

PosterOpenDoekInschrijving2019.jpg

LHC Open Doek 2019 inzenden tot 1 mei 2019

Het Louis Hartlooper Complex (LHC) krijgt uit het hele land regelmatig verzoeken van onder meer aanstormend filmtalent om films te mogen presenteren. Daaruit ontstond het idee om jaarlijks een dag onze grootste zaal ter beschikking te stellen aan filmtalent. Het hebben van een podium en het vertonen van film op het grote doek voor een publiek is voor filmmakers inspirerend en dus van groot belang. De derde editie van LHC Open Doek vindt plaats op zondag 23 juni 2019. Filmmakers kunnen hun werk tot 1 mei 2019 inzenden.

Lees meer

Vacatures_Sjabloon_Icoontjes_LHC.jpg

Vacature Kok (M/V)

Ben jij creatief en sociaal, en heb je een passie voor eerlijk en biologisch eten? Wij zoeken per direct een enthousiaste en ervaren nieuwe collega voor in de keuken voor 38 uur per week (fulltime). Wij werken met 100% biologisch vlees, eerlijke ingrediënten en diverse fair-trade producten. Bij het samenstellen van onze menukaart ligt de focus op het seizoen en de daarbij behorende producten en werken wij zoveel mogelijk met producten uit de regio. Met een gevarieerd aanbod aan vegetarische en verantwoorde gerechten staan wij voor puur en smaakvol eten & drinken.

Lees meer