Queen-of-Hearts_ps_1_jpg_sd-high.jpg

Nu te zien in Louis Hartlooper

Elke donderdag zie je weer nieuwe films bij Louis Hartlooper! Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 7,- voor een kaartje.

 

Queen of Hearts (May el-Toukhy)

Het leven van Anne wordt verstoord wanneer haar roekeloze stiefzoon Gustav bij het gezin intrekt. Hun innige band heeft onvoorstelbare gevolgen voor het gezin.

 

Der goldene Handschuh (Fatih Akin)

Dronkaards en prostituees verzamelen zich avond na avond in de buurtkroeg ‘Zum Goldenen Handschuh’. Zo ook de seriemoordenaar Fritz Honka die het Hamburgse nachtleven van de jaren ‘70 onveilig maakt wanneer hij oudere vrouwen ontvoert naar zijn appartement.

 

NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.

Lees meer

La-terra-dell-abbastanza_ps_1_jpg_sd-low_-Pepito-Produzioni.jpg

CineFest in Louis Hartlooper

Onder het label CineFest vertonen we in Louis Hartlooper en Springhaver films die net iets experimenteler, artistieker of grensverleggender zijn dan je van ons gewend bent. Elke dag van de week is er een moment waarop een CineFest film te zien is. Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 7,- voor een kaartje. Nu te zien in CineFest:

 

La Terra dell’Abbastanza (Fabio D'Innocenzo)

Als Mirko en Manolo per ongeluk iemand aanrijden en hierdoor betrokken raken bij de lokale maffia verandert dit hun manier van leven en hun vriendschap radicaal.

 

Ik Ben Er Even Niet (Maartje Nevejan)

Tijdens een absence, een korte hapering van het brein, is er geen bewustzijn. Vier jonge mensen met vergelijkbare ervaringen worden gekoppeld aan kunstenaars om te verbeelden waar zij naartoe gaan als ze even ‘weg’ zijn.

 

NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.

Lees meer

Poster_SF_IDanielBlake.jpg

Science & Fiction: I, Daniel Blake dinsdag 25 juni

Prikkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction: De vrolijke wetenschap. Op 25 juni staat Ken Loach’s drama I, Daniel Blake op het programma. Na zijn hartinfarct raakt een 59-jarige timmerman verzeild in een pijnlijke strijd met de bureaucratie. Daarbij ontmoet hij een lotgenote in de alleenstaande moeder Katie. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug. Met inleiding van Patrizia Zanoni, hoogleraar Organisatiewetenschap, verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO).

Lees meer

PosterYesterdayvp.jpg

Voorpremière: Yesterday woensdag 26 juni

Voorpremière van de muzikale komedie Yesterday van regisseur Danny Boyle (o.a. Slumdog Millionaire en Trainspotting). Over muzikant Jack Malik (Himesh Patel) die ervan droomt om succesvol en beroemd te zijn maar in werkelijkheid moet worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen. Wanneer hij na een mysterieuze wereldwijde black-out wakker wordt, ontdekt Jack tot zijn grote verbijstering dat het lijkt alsof The Beatles nooit hebben bestaan. Hij blijkt de enige persoon op aarde te zijn die hun nummers nog kent. Wat zal Jack doen met dit nieuw verworven geheime wapen?

Lees meer

PosterFreekp.jpg

Freek + Q&A Freek de Jonge donderdag 27 juni

Een speciale première van de documentaire Freek van Dennis Alink, over cabaret- en theaterveteraan Freek de Jonge. Na afloop is Freek de Jonge aanwezig voor een Q&A, samen met de regisseur. De docu duikt diep in het leven van Freek, die dit jaar 75 jaar wordt. Hij wordt geconfronteerd met oude demonen en pijnpunten, zoals zijn tomeloze ambitie en onstilbare honger naar aandacht. In hoeverre gebruikt Freek het podium om aan de realiteit te ontsnappen? Geleidelijk ontstaat het beeld van een man voor wie de bühne verlaten geen optie is.

Lees meer

posterQFFU.jpg

Queer Film Festival Utrecht 21 t/m 28 juni

Het Queer Film Festival Utrecht is het filmprogramma van het Midzomergracht festival, dat plaatsvindt tussen 21 en 28 juni op verschillende locaties in Utrecht. Daarom staan er in LHC en Springhaver vier LHBTI speelfilms en zeven LHBTI kortfilms op het programma. In LHC vertonen we op 21 juni het Peruaanse drama Retablo (Alvaro Delgado Aparicio) en op 27 juni het kortfilmprogramma Best of Roze Filmdagen. In Springhaver vertonen we op 22 juni het Spaanse drama Carmen & Lola (Arantxa Echevarria), op 23 juni het Keniaanse drama Rafiki (Wanuri Kahiu) en op 24 juni het Belgische drama Girl (Lukas Dhont).

Lees meer

PosterTheGoodTerrorist.jpg

The Good Terrorist + Q&A Robert Oey vrijdag 28 juni

Speciale vertoning van The Good Terrorist, waarin gerenommeerd documentairemaker Robert Oey (De Leugen, De Missie) de wereld van het moslimterrorisme en de ambigue houding van het Westen tegenover ‘homegrown terrorism’ onderzoekt. Na afloop van de film is er een Q&A met de regisseur. Jason Walters en Nouredine El Fahtni zijn als jonge jongens lid van de Nederlandse Hofstadgroep. Inmiddels zijn ze ex-terrorist; de een waarschuwt tegen radicalisering, de ander is herdoopt tot familieman. Is er zoiets als een goede terrorist? En kan iemand echt deradicaliseren?

Lees meer

PosterMijnbijzonderrareweekmetTessvp.jpg

Voorpremière: Mijn bijzonder rare week met Tess zondag 30 juni

Voorpremière van de Nederlandse familiefilm Mijn bijzonder rare week met Tess van regisseur Steven Wouterlood. Over de 11-jarige Sam die tijdens zijn vakantie op Terschelling aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining begint, omdat hij bang is om als jongste van het gezin alleen over te blijven. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan.

Lees meer

PosterLHCQueerLAnimale.jpg

LHC = Queer: L'Animale maandag 1 juli

In het programma LHC = Queer vertonen we elke eerste maandag van de maand de beste queer films. In juni en juli staat het Oostenrijkse drama L’Animale van regisseur Katharina Mückstein op het programma. De film vertelt het verhaal van de 17-jarige Mati die samen met haar motorvrienden de rust in hun plattelandsdorp verstoort, maar vooral voor Carla. Wanneer Sebastian, de leider van de club, verliefd wordt op Mati, maar zijzelf meer geïnteresseerd raakt in Carla, moet zij een keuze maken. Tegelijkertijd spelen er ook problemen tussen haar ouders.

Lees meer

PosterLHCSpringTimelessNovecento.jpg

LHC = Timeless: Novecento (1976) zondag 7 juli

Met ons Timeless programma brengen we maandelijks klassiekers terug naar het grote doek. In juli staat Novecento (1976) van regisseur Bernardo Bertolucci op het programma. Op een landgoed in Noord-Italië worden in 1900 op dezelfde dag de zoon van een hereboer (Robert De Niro) en de zoon van een landarbeider (Gérard Depardieu) geboren. De film volgt hen, en hun families, gedurende tachtig jaar in vriendschap en verwijdering, met de nadruk op het fascisme. De bourgeois collaboreert passief en de arbeider wordt partizaan. Hierdoor wordt de vriendschap op de proef gesteld.

Lees meer

PosterLNPLejeuneAhmed.jpg

Language No Problem: Le jeune Ahmed July 10, 14, 28

In Louis Hartlooper and Springhaver you can see the best foreign language films with English subtitles at our monthly screenings: Language No Problem. This means that people who don’t understand Dutch can now also enjoy a French, Dutch, Italian or Danish production. The selection for this programme is not random. We will always choose a film we feel is a must-see for everyone. In July we will show the winner of the Best Director prize at the 2019 Cannes Film Festival: Le jeune Ahmed by Jean-Pierre & Luc Dardenne.

Lees meer

PosterWoodstock.jpg

Woodstock (1970): 50th Anniversary zondag 18 augustus

Op 18 augustus is het precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock – de moeder aller festivals – plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Om dit te vieren brengen we de met een Oscar bekroonde muziekdocumentaire Woodstock van Michael Wadleigh uit 1970 eenmalig terug naar het grote doek. Beleef mee hoe bijna een half miljoen mensen “Three Days of Peace and Music” ervaren tijdens een regenachtig weekend in 1969, met onvergetelijke optredens van onder anderen Jimi Hendrix, Janis Joplin, Joe Cocker en Joan Baez.

Lees meer

AircoIcoonLHC.jpg

Airconditioning

Heb jij het ook zo warm? Kom dan verkoeling zoeken in een van onze filmzalen. Vanaf deze zomer is er namelijk - behalve in het Springhaver theater - ook aicro in het LHC! Als je dus even wil ontsnappen aan de warmte dan ben je welkom bij ons voor mooie films in zalen met een aangename temperatuur.