A-Private-War_ps_1_jpg_sd-low.jpg

Vanaf donderdag in Louis Hartlooper

Elke donderdag zie je weer nieuwe films bij Louis Hartlooper! Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 7,- voor een kaartje.

 

A Private War (Matthew Heineman)

Het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Britse Marie Colvin (Rosamund Pike). Onbevreesd dringt ze door tot de kern van gewapende conflicten om de onderdrukten een stem te geven. Ondanks de offers die haar werk vraagt blijft ze samen met oorlogsfotograaf Paul Conroy (Jamie Dornan) haar missie volgen.

 

The Beach Bum (Harmony Korine)

Moondog (Matthew McConaughey) is een succesvolle dichter die leeft volgens zijn eigen regels. Samen met zijn rijke vrouw (Isla Fisher), zijn verwaande agent (Jonah Hill) en zijn beste vriend (Snoop Dogg) is het leven één groot feest vol drugs en drank. Een liefdesverklaring aan stoner comedies en aan de schoonheid van het leven.

 

Thunder Road (Jim Cummings)

Een tragikomisch portret van politieagent Jim Arnaud en zijn naderende zenuwinzinking. Hij gaat als gescheiden vader door het leven en mist zijn overleden moeder vreselijk. Toch doet hij zijn uiterste best het hoofd boven water te houden. Als hij ook nog de voogdij over zijn dochter dreigt te verliezen, is de maat echter vol. Winnaar publieksprijs SXSW.

 

NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.

Lees meer

Dr-mmeland_ps_1_jpg_sd-low.jpg

CineFest in Louis Hartlooper

Onder het label CineFest vertonen we in Louis Hartlooper en Springhaver films die net iets experimenteler, artistieker of grensverleggender zijn dan je van ons gewend bent. Elke dag van de week is er een moment waarop een CineFest film te zien is. Vanaf donderdag te zien in CineFest:

 

Ash is Purest White (Zhangke Jia)

De jonge Qiao redt haar grote liefde uit een hinderlaag door een illegaal geweer af te vuren. Wanneer zij na vijf jaar gevangenisstraf vrijkomt, proberen ze hun oude leven weer op te pakken.

 

C'est ça l'amour (Claire Burger)

Mario wordt na twintig jaar door zijn echtgenote verlaten. Hij weet zich geen raad met zijn puberende dochters, maar probeert zich te herpakken en zet alles op alles om zijn gezin bijeen te houden.

 

Drømmeland (Joost van der Wiel)

De 60-jarige Nils verlangt naar een leven in de natuur en neemt zijn toevlucht in een houten berghut. Al snel blijkt het onweerstaanbaar zijn isolement via zijn telefoon te delen met de wereld.

 

Mario (Marcel Gisler)

Als de jonge voetballer Mario verliefd wordt op zijn medespeler Leon moeten zij hun liefde verborgen houden om hun carrières en de reputatie van de club niet in gevaar te brengen.

Lees meer

A-Star-Is-Born_ps_1_jpg_sd-high_-2018-Warner-Bros-Ent_All-Rights-Reserved.jpg

A Star Is Born Encore zondag 31 maart

Op zondag 31 maart vertonen we eenmalig een speciale uitgebreide versie van de succesvolle film A Star Is Born van Bradley Cooper. Deze versie bevat twaalf minuten aan extra scènes en een aantal extra nummers, waaronder een a capella uitvoering van het Oscarwinnende nummer Shallow en drie niet eerder te horen nummers: Is That Alright?, Too Far Gone en Clover. De film vertelt het tragische liefdesverhaal van de aan lager wal geraakte country-ster Jackson Maine (Bradley Cooper) en de onbekende, worstelende artiest Ally (Lady Gaga). De film ontving nominaties voor 8 Oscars, 7 BAFTA's en 5 Golden Globes.

Lees meer

PosterLHCQueerSauvage3.jpg

LHC = Queer: Sauvage maandag 1 april & 6 mei

In het programma LHC = Queer vertonen we elke eerste maandag van de maand de beste queer films voor € 12,50 (incl. drankje na de film). In april en mei staat het Franse drama Sauvage van regisseur Camille Vidal-Naquet op het programma. De film vertelt het verhaal van de 22-jarige Leo die in de prostitutie zit. Ondanks de risico’s denkt hij niet aan stoppen, maar hoopt hij in zijn werk een beetje liefde en tederheid te vinden. Dan op een avond treft hij de Canadese zakenman Claude die gek op hem raakt. Er ontstaat een relatie en Claude wil zich liefdevol bekommeren om hem, maar is Leo in staat om zich te binden en zijn milieu vaarwel te zeggen?

Lees meer

PosterPFStoriesWeTell.jpg

Psychoanalyse & Film: Stories We Tell woensdag 3 april

Psychoanalyse & Film is een terugkerende reeks van bijzondere filmvertoningen, met inleiding door een deskundige en een nagesprek. In april staat de documentaire Stories We Tell van Sarah Polley op het programma. Polley verloor op elfjarige leeftijd haar moeder, en poogt aan de hand van home movies en interviews het leven te reconstrueren van de als flamboyant omschreven vrouw. Maar snijden de begaafde verhalenvertellers in deze onconventionele documentaire wel alle familiegeheimen aan? Met inleiding door psycholoog en psychoanalyticus Marjolein de Craen. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV).

Lees meer

VoorpremiereGodOnlyKnows.jpg

Voorpremière: God Only Knows + Q&A Mijke De Jong woensdag 3 april

Een speciale voorpremière van de Nederlandse tragikomedie God Only Knows van regisseur Mijke de Jong, over fricties en de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen. Na de film is er een Q&A met de regisseur. De film vertelt het verhaal van twee totaal verschillende zussen (Monic Hendrickx en Elsie de Brauw) die zich elk op hun eigen manier bekommeren om hun broer (Marcel Musters) die overspannen thuis zit. De familieverhoudingen komen hierbij al snel onder spanning te staan.

Lees meer

A3PosterFilmCafe.jpg

Film Café zaterdag 6 april

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje. De bar in Das Kabinett is vanaf 14:30 geopend en het programma begint om 15:00.

Lees meer

schrijfcafe_lhc_2015.jpg

Schrijfcafé zaterdag 6 april

Het Schrijfcafé is een plek om ongedwongen te schrijven, nieuwe inspiratie op te doen, te experimenteren op papier en om je schrijfsels te delen met andere schrijfliefhebbers. Het Schrijfcafé draait vooral om het plezier in het schrijven en het op gang brengen van de woordenstroom. De ervaren schrijfdocente Nanda Huneman (Wonder-word) verrast je met laagdrempelige en creatieve schrijfopdrachten. Zij maakt daarbij gebruik van film, muziek, literatuur, hapjes en ander onverwacht inspiratiemateriaal. Ieder Schrijfcafé heeft een eigen thema.

Lees meer

PosterLHCSpringTimeless12AngryMen.jpg

LHC = Timeless: 12 Angry Men (1957) zondag 7 april

Met ons Timeless programma brengen we maandelijks klassiekers terug naar het grote doek. In april staat 12 Angry Men (1957) van regisseur Sidney Lumet op het programma. Wanneer een Puerto Ricaanse jongen wordt beschuldigd van de moord op zijn vader, stemmen 11 van de 12 juryleden in de rechtbank voor het vonnis “schuldig”. Het oordeel moet echter unaniem zijn en dit compliceert de, op het eerste gezicht, simpele zaak. Alle vooroordelen van de juryleden over de zaak, over de verdachte en over elkaar komen op tafel, waardoor er toch twijfel over het vonnis ontstaat.

Lees meer

MTM1907PosterA3WTApr.jpg

Movies that Matter: Acusada maandag 8 april

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In april staat het Argentijnse drama Acusada van regisseur Gonzalo Tobal op het programma. Over de jonge vrouw Dolores die als enige verdacht wordt van de moord op haar beste vriendin. Haar vrienden proberen alles om haar onschuld te bewijzen, maar als de zaak voorkomt, brengt Dolores zelf hun hele zaak in gevaar. Deze vertoning is een voorpremière van deze film.

Lees meer

PosterLNPLazzaroFelice.jpg

Language No Problem: Lazzaro Felice April 10, 14, 24, 28

In Louis Hartlooper and Springhaver you can see the best foreign language films with English subtitles at our monthly screenings: Language No Problem. This means that people who don’t understand Dutch can now also enjoy a French, Dutch, Italian or Danish production. The selection for this programme is not random. We will always choose a film we feel is a must-see for everyone. In April we will show the winner of the Best Screenplay prize at the Cannes Film Festival: Lazzaro Felice by Alice Rohrwacher.

Lees meer

PosterTheyShallNotGrowOld3DInleiding.jpg

Première: They Shall Not Grow Old 3D + Inleiding donderdag 11 april

Een speciale première van de innoverende documentaire They Shall Not Grow Old (3D) van regisseur Peter Jackson (o.a. The Lord of the Rings Trilogy), met een inleiding van filmkenner Constant Hoogenbosch. De gerestaureerde oorspronkelijke beelden uit de Eerste Wereldoorlog geven een helder en levendig beeld van de menselijke kant van dit conflict. De dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front komen daarbij aan bod. Een herdenking én een eerbetoon aan een generatie die door een oorlog voor altijd veranderde.

Lees meer

PosterPechaKucha11april.jpg

PechaKucha Night Utrecht donderdag 11 april

Een avond vol inspirerende Utrechtse sprekers, volgens het Japanse PechaKucha-format: presentaties met 20 afbeeldingen, waarbij de spreker steeds in 20 seconden zijn/haar verhaal mag doen. Het 20x20 concept is kort, bondig en inspirerend. In 6,4 minuten hoor en zie je alles over een onverwachte fascinatie, bizarre hobby, inspirerende reis, bijzonder onderzoek, succesvol blog, een wereldverbeterend idee of een unieke verzameling.

Lees meer

PosterDialQFilmquiz.jpg

De Dial Q Filmquiz zaterdag 13 april

Vijf dappere pioniers nemen je mee op een reis door de tijd; de geschiedenis van de film. Aan de hand van een stel verdomd leuke quizvragen, live elementen en puzzels vlieg je van minuscule Arthouse titel naar de regelrechte Hollywood-kraker en weder terug. Niets is hen te gek. Nooit echt moeilijk, wel altijd echt leuk. Doe in je eentje mee of – slimmer nog – met een team van maximaal vier personen. Bedenk je teamnaam en koop die kaarten!

Lees meer

Cine_Mar_Spring-19_Poster_web.jpg

CineMar x LHC: Surf Movie Night woensdag 17 april

The CineMar Surf Movie Night sails into the most beautiful cities in Europe with its film tour. On April 17th the organization will dock in Utrecht to host an adventurous movie night. The program brings the highlights among the surf movies and surfing documentaries of the year into the Louis Hartlooper Complex: ocean stories for surf addicts. The smell of freedom and salt water sneaks into the cinema, triggering a wave of yearning.

Lees meer

PosterMantraSoundsintoSilenceMovie_event.jpg

Mantra: Sounds into Silence + Kirtan-artiest Dhroeh Nankoe zaterdag 20 april

Eenmalige vertoning van de documentaire Mantra: Sounds into Silence van regisseur Georgia Wyss. Een muzikale reis rond de wereld waarbij het zingen van mantra’s (Kirtan) zorgt voor innerlijke vrede en harmonie. Bovendien blijken er steeds meer neurologische bewijzen te zijn van de positieve invloeden van meditatie en chanting. Na afloop van de film komt Kirtan-artiest Dhroeh Nankoe mantra’s zingen met het publiek. Vooraf wordt het publiek getrakteerd op een kopje Himalaya thee.

Lees meer

zfdwXZBv.jpeg.jpg

Enquête bezoek filmtheaters en onafhankelijke bioscopen

Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan een enquête over je bezoek aan filmtheaters en onafhankelijke bioscopen. Deze enquête is opgesteld in opdracht van Cineville, in samenwerking met de deelnemende filmtheaters en onafhankelijke bioscopen. We zouden het erg waarderen als je mee wilt doen. De enquête is bedoeld voor zowel mensen die Cineville nog niet (goed) kennen als voor degenen die al lid zijn of lid zijn geweest. Als je deelneemt, maak je kans op twee maanden gratis Cineville. Er worden drie van deze prijzen beschikbaar gesteld. Er zal vertrouwelijk met je gegevens worden omgegaan. Doe je mee? Deelnemen kan door hier te klikken.

Lees meer

PosterOpenDoekInschrijving2019.jpg

LHC Open Doek 2019 inzenden tot 1 mei 2019

Het Louis Hartlooper Complex (LHC) krijgt uit het hele land regelmatig verzoeken van onder meer aanstormend filmtalent om films te mogen presenteren. Daaruit ontstond het idee om jaarlijks een dag onze grootste zaal ter beschikking te stellen aan filmtalent. Het hebben van een podium en het vertonen van film op het grote doek voor een publiek is voor filmmakers inspirerend en dus van groot belang. De derde editie van LHC Open Doek vindt plaats op zondag 23 juni 2019. Filmmakers kunnen hun werk tot 1 mei 2019 inzenden.

Lees meer