Shoplifters_ps_1_jpg_sd-low_-2018-FUJI-TELEVISION-NETWORKGAGA-CORPORATIONAOI-PRO-INC-ALL-RIGHTS-RESERVED.jpg

Nu in Louis Hartlooper

Elke donderdag zie je weer nieuwe films bij Louis Hartlooper! Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 7,- voor een kaartje.

 

Shoplifters (Hirokazu Koreeda)

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Winnaar Gouden Palm op het Cannes Filmfestival 2018.

 

The Extraordinary Journey of the Fakir (Ken Scott)

Ajatashatru heeft zijn hele leven mensen voor de gek gehouden met zijn straatmagie en fakir-stunts in zijn vertrouwde buurtje in Mumbai. Wanneer hij besluit een reis te maken om zijn vader te vinden die hij nooit heeft gekend, wordt hij onverwachts meegesleept in een eindeloos avontuur, met dank aan een IKEA-kast.

 

NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.

Lees meer

PosterFijneFeestdagen2018.jpg

Feestdagen 2018-2019

Het Louis Hartlooper Complex is ook dit jaar geopend tijdens de feestdagen. Kom dus gezellig langs voor mooie films en heerlijke glühwein, speciaalbieren en biologische gerechten. Onze bioscoop, horeca en keuken hanteren tijdens de feestdagen de reguliere openingstijden, behalve op Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag (klik verder voor de aangepaste tijden). Het programma en de kaartverkoop van de gehele kerstvakantie staan op maandag 24 december na 18:00 online.

 

Fijne feestdagen namens alle medewerkers van Louis Hartlooper en Springhaver!

Lees meer

PosterLNPColdWar.jpg

Language no problem: Cold War December 5, 9, 19, 23

In Louis Hartlooper and Springhaver you can see the best foreign language films with English subtitles at our monthly screenings: Language no problem. This means that people who don’t understand Dutch can now also enjoy a French, Dutch, Italian or Danish production. The selection for this programme is not random. We will always choose a film we feel is a must-see for everyone. In December we will show the Polish Oscar submission and Cannes winner (best director): Cold War by Pawel Pawlikovski.

Lees meer

PosterAnnaandtheApocalypse.jpg

Horror-kerstspecial: Anna and the Apocalypse vr 21, ma 24 en di 25 december

Tijdens de kerstvakantie organiseren we drie vertoningen van de horror-kerstspecial: Anna and the Apocalypse van regisseur John McPhail. Een uitbundige kerstfilm waarin verschillende genres zoals komedie, musical en horror met elkaar blenden. Als kerstcadeau mogen alle Cinevillepashouders gratis een +1 meenemen!

 

In de film wordt het kerstfeest van het slaperige stadje Little Haven bedreigd door een zombie-invasie. Anna en haar vrienden van de middelbare school worden gedwongen om te vechten, hakken en zingen tussen hordes zombies in. Al snel komen ze erachter dat het leven van een tiener even ingewikkeld is als overleven als een tiener, zelfs wanneer de wereld ten onder lijkt te gaan.

Lees meer

PosterDagvandeKorteFilm2018.jpg

Dag van de Korte Film vrijdag 21 december

Op de kortste dag van het jaar zetten we de korte film in het zonnetje i.s.m. EYE, Go Short, IFFR en NFF. Het programma bevat de beste Nederlandse shorts van het afgelopen jaar, geselecteerd door Go Short. In de tijd van een speelfilm zie je zes korte films van talentvolle of zelfs awardwinnende filmmakers. Met onder andere de Go Short publieksprijswinnaar Homo Ludens van Sanne Rovers, de ontwapenende documentaire Hallo Salaam en het visuele essay Word! van Amos Mulder. Na afloop van het filmprogramma is er een Q&A met Amos Mulder.

Lees meer

PosterFreeSolovp.jpg

Voorpremière Free Solo zaterdag 22 december

Voorpremière van de documentaire Free Solo van regisseur Elizabeth Chai Vasarhelyi, met een gratis kopje Himalaya thee. Het ongelofelijke verhaal van rotsklimmer Alex Honnold die zijn levenslange droom wil verwezenlijken: het beklimmen van de beroemdste rotswand ter wereld, El Capitain. Het free solo bedwingen van deze rots is dé ultieme sportprestatie, waarbij je je volledig moet overgeven aan je lichaam. Een minuscuul klein foutje en het is afgelopen. Dit vereist een bijna spirituele staat, die gedurende de film steeds fascinerender wordt. Zelden zal een film zoveel adrenaline oproepen.

Lees meer

PosterTheFavouritevpnieuw.jpg

Voorpremière The Favourite maandag 24 december

Voorpremière van het kostuumdrama The Favourite van de Griekse absurdist Yorgos Lanthimos (o.a. The Killing of a Sacred Deer en The Lobster); winnaar van de juryprijs op het Filmfestival Venetië 2018. In het Engeland van de 18e eeuw strijden hofdame Sarah (Rachel Weisz) en haar dienstmaagd Abigail (Emma Stone) op slinkse wijze om de gunsten van de kinderlijk wispelturige, lesbische koningin Anna (Olivia Colman). De amoureuze manoeuvres van de twee minnaressen zijn bepalend voor het lot van Europa. In zijn nieuwste film toont Lanthimos opnieuw een gesloten milieu waarin bizarre en wrede spelregels gelden.

Lees meer

PosterFannyenAlexanderLHC.jpg

Fanny & Alexander (1983) vrijdag 28 december & 4 januari

Fanny & Alexander (1983) is Ingmar Bergmans beroemde terugblik op zijn eigen jeugdjaren. Deze winnaar van vier Oscars en een Golden Globe is nu digitaal gerestaureerd. De levenslustige weduwe Emilie Ekdahl hertrouwt met Edvard Vergerus, een strenge lutherse geestelijke. Haar kinderen Fanny en Alexander komen in opstand: Vergerus bant alle vreugde uit het leven van de kinderen en sluit ze op zolder op, waarna Alexander wraak probeert te nemen met behulp van zwarte magie.

Lees meer

Postercaravaggiodef.jpg

Centraal Museum x LHC: Caravaggio december t/m maart

Op zondag 16 december opent in het Centraal Museum Utrecht de tentoonstelling over de Utrechtse caravaggisten en hun Europese collega’s. Het Centraal Museum biedt in samenwerking met het Louis Hartlooper Complex een speciale actie aan. Vanaf zondag 23 december draait elke zondag om 11:00 de film Caravaggio: The Soul and the Blood in het Louis Hartlooper Complex. Dompel je met deze film helemaal onder in de kunst en geest van Caravaggio en ga vervolgens de werken van zijn navolgers – en enkele van zijn eigen werken - bewonderen in het Centraal Museum.

 

Lees meer

PosterStanandOllievp.jpg

Speciale voorpremière: Stan & Ollie dinsdag 1 januari

Speciale voorpremière van het waargebeurde verhaal Stan & Ollie van regisseur Jon S. Baird. De film wordt ingeleid door Laurel & Hardy-fan Koos Marsman; lid van de fanclub ‘The Sons of the Desert’. Bezoekers worden bovendien getrakteerd op een gratis oliebol. In deze film zien we hoe Hollywoods bekendste duo, met hun hoogtijdagen ver achter zich, een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland plannen. Ondanks de hectische planning herontdekken ze de liefde voor het optreden en voor elkaar wanneer ze de harten van hun publiek opnieuw proberen te stelen met hun komische acts.
Lees meer

PosterRomapremiere.jpg

Première Roma donderdag 3 januari

Première van Roma, het meest persoonlijke project van de Oscarwinnende regisseur en scenarist Alfonso Cuarón tot nu toe. De film volgt Cleo (Yalitza Aparicio), een jonge huishoudelijke hulp in Roma, een arbeiderswijk in Mexico-stad. Cuarón schrijft daarmee een subtiele liefdesbrief aan de vrouwen die hem hebben grootgebracht. Op basis van zijn jeugd schetst hij een levendig, ontroerend portret van de dagelijkse strijd van families en de sociale hiërarchie in het onrustige politieke klimaat van de jaren 70.

Lees meer

A3PosterFilmCafe.jpg

Film Café zaterdag 12 januari

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.
Lees meer

PosterTheBestofIDFA2018-2019nieuw.jpg

The Best of IDFA on Tour zaterdag 12 & 26 januari

De beste films van het IDFA zijn op een dag achter elkaar te zien in Louis Hartlooper en Springhaver! Van de meer dan honderd documentaires zijn de volgende films geselecteerd: Los Reyes van Bettina Perut en Iván Osnovikoff, winnaar Special Jury Award for Best Feature-Length Documentary; Don’t Be a Dick About It van Benjamin Mullinkosson, winnaar VPRO IDFA Audience Award; Island of the Hungry Ghosts van Gabrielle Brady, winnaar Amsterdam Human Rights Award; en De man die achter de horizon keek van Martijn Blekendaal, winnaar IDFA Special Jury Award for Children’s Documentary. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar voor het gehele programma, het is niet mogelijk om kaarten te kopen voor losse films.

Lees meer

NJD19_beeldmerk_staand_300dpi.jpg

Nieuwjaarsduik: You Were Never Really Here zondag 13 januari

De Nieuwjaarsduik is de feestelijke start van het culturele kalenderjaar in Utrecht. Op verschillende locaties in de stad worden gratis activiteiten aangeboden. Ook het Louis Hartlooper Complex doet dit jaar weer mee! Deze keer vertonen we speciaal een van onze favoriete films van 2018, die wat ons betreft nog veel meer mensen moeten zien. We brengen namelijk de beklemmende thriller You Were Never Really Here van Lynne Ramsay eenmalig terug naar het grote doek. Winnaar Beste Acteur (Joaquin Phoenix) & Beste Scenario Cannes 2017. Gratis kaarten kunnen vanaf 2 januari worden afgehaald aan onze kassa (max. 2 p.p.). Het is niet mogelijk om (online) te reserveren.

Lees meer

PosterBlazevpTimKnolenDjurredeHaanLive3.jpg

Voorpremière Blaze + Tim Knol en Djurre de Haan Live maandag 14 januari

De Nederlandse Americana-artiesten Tim Knol en Djurre de Haan (awkward i) verzorgen een inleidend programma bij onze voorpremière van Ethan Hawke’s film Blaze, over hun muzikale held Blaze Foley. Tim en Djurre spelen liedjes van Foley, vertellen verhalen, en leggen uit wat de man zo’n legende maakt. De show is eenmalig in Utrecht te zien! De film is een liefdevol eerbetoon van regisseur Ethan Hawke aan een haast vergeten countryheld. Een kleurrijke singer-songwriter die op veel te jonge leeftijd overleed maar wel een inspiratiebron vormde voor diverse country artiesten.

Lees meer

MTM-19-januari.jpg

Movies that Matter: STYX maandag 14 januari

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In januari staat het drama STYX van regisseur Wolfgang Fisher op het programma. Over Rike die tijdens haar zeiltocht stuit op een overvol schip met immigranten die hulp nodig hebben. Wanneer hulp van de kustwacht uitblijft wordt Rike gedwongen de moeilijke keuze te maken om zelf te helpen of af te wachten.

Lees meer

PosterPFShadowofaDoubt.jpg

Psychoanalyse & Film: Shadow of a Doubt woensdag 16 januari

Psychoanalyse & Film is een terugkerende reeks van bijzondere filmvertoningen, met inleiding door een deskundige en een nagesprek. In januari staat de klassieke thriller Shadow of a Doubt van Alfred Hitchcock op het programma. Een jonge vrouw is blij wanneer haar lievelingsoom Charles bij het gezin komt inwonen. Ze ontdekt echter al snel dat hij wellicht niet de man is die hij lijkt te zijn. Met inleiding door psycholoog, psychoanalyticus Thijs de Wolf. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV).

Lees meer

PosterLHCQueerHardPaint.jpg

LHC = Queer: Hard Paint maandag 18 februari

In het programma LHC = Queer vertonen elke derde maandag van de maand de beste queer films. In februari staat het Braziliaans drama Hard Paint van regisseur Marcio Reolon op het programma. De film vertelt het verhaal van Pedro, een Braziliaanse jongen die als ‘NeonBoy’ zijn geld verdient met dansoptredens voor de webcam, waarbij hij zich sensueel insmeert met fluoriscerende body paint. Op een dag ziet hij ‘Boy25’ die hem online imiteert. Hij spreekt met hem af en deze ontmoeting verandert zijn leven. Hard Paint heeft verschillende prijzen gewonnen op internationale filmfestivals, zoals de Berlijnse Berlinale.

Lees meer

PosterOpenDoekInschrijving2019.jpg

LHC Open Doek 2019 inzenden tot 1 mei 2019

Het Louis Hartlooper Complex (LHC) krijgt uit het hele land regelmatig verzoeken van onder meer aanstormend filmtalent om films te mogen presenteren. Daaruit ontstond het idee om jaarlijks een dag onze grootste zaal ter beschikking te stellen aan filmtalent. Het hebben van een podium en het vertonen van film op het grote doek voor een publiek is voor filmmakers inspirerend en dus van groot belang. De derde editie van LHC Open Doek vindt plaats op zondag 23 juni 2019. Filmmakers kunnen hun werk tot 1 mei 2019 inzenden.

Lees meer