Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Cinesneak_Raamposter_A3_affiche_LHC_klein.jpg

Cinesneak

Met de woensdag Cinesneak voor 6 euro is het elke keer weer een verrassing welke film je gaat zien. Maar het is altijd een film die binnenkort in première gaat. Je ziet deze film dus als eerste! 

 
Iedere woensdagmiddag om 14:00 (tenzij anders aangegeven).
 
 
Lees meer

TSMartinScorseseA3klein.jpg

Timeless Sunday Ode aan Martin Scorsese

Al enige jaren vertonen we in het Louis Hartlooper Complex bijna elke zondag klassieke films onder de noemer Timeless Sunday. Van alle duizenden films die jaarlijks wereldwijd gemaakt worden is het beste en meest bijzondere bij ons te zien. Hierbij mogen klassiekers niet ontbreken. In het najaar vertonen we drie klassiekers van Martin Scorsese: Goodfellas (1990), Raging Bull (1980) en Taxi Driver (1976).

Lees meer

Filmcursussen_A3_affiche_2017-2018_klein.jpg

Filmcursussen 2017/2018

Al 10 jaar verzorgt het Louis Hartlooper Complex diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten die hun filmkennis toelichten aan de hand van uiteenlopende filmfragmenten. Onderwerpen van cursussen variëren van grote regisseurs, filmanalyse en filmgeschiedenis tot film & literatuur, documentaire maken en scenarioschrijven. Dit najaar vinden de cursussen weer plaats in de nieuwste zaal van het Louis Hartlooper Complex: zaal 5. De zaal biedt 26 comfortabele en luxe stoelen met klaptafeltjes waardoor deze zeer geschikt is voor cursussen.

Lees meer

10984270_457339064414649_2695909935104247246_n.jpg

De Explicateur

Over De Explicateur. Explicaties bieden duiding, maar geven géén mening: de beste recensent bent u namelijk zelf. De Explicateur selecteert en duidt films die er toe doen. Film met explicatie van De Explicateur zien?

Lees meer

SpecialevertoningWeAreXA3Poster.jpg

Speciale vertoning: We Are X vrijdag 20 oktober

Speciale eenmalige vertoning van de muziekdocumentaire We Are X over de meest succesvolle Japanse rockband aller tijden; X Japan. De creatieve kracht achter de band is de charismatische en mysterieuze frontman Yoshiki. Regisseur Stephen Kijak (Stones in ExileScott Walker: 30 Century Man) volgt de bewogen geschiedenis van de band: van Yoshiki als jonge kunstenaar in de jaren '80, het succes van de band en de dood van een bandlid, tot de comeback met een memorabel concert in New York in 2014. Van de makers van Searching for Sugar Man.

Lees meer

TSRagingBullA3klein.jpg

Timeless Sunday: Raging Bull zondag 22 oktober

Al enige jaren vertonen we in het Louis Hartlooper Complex bijna elke zondag klassieke films onder de noemer Timeless Sunday. Op zondag 22 oktober staat Martin Scorsese's biografische drama Raging Bull uit 1980 op het programma. Scorsese’s rauwe verfilming van het levensverhaal van de legendarische bokser Jake La Motta (Robert De Niro). Blinde ambitie, na-ijver en een overkill aan testosteron lagen ten grondslag aan La Motta’s carrière (wereldkampioen middengewicht 1949). De Niro’s vertolking van ‘The Bronx Bull’ leverde hem een (tweede) Oscar op. Vaste editor Thelma Schoonmaker won een Oscar voor de montage.

Lees meer

PosterPsychoanalyseFilmBorgmanklein.png

Psychoanalyse & Film: Borgman woensdag 25 oktober

Psychoanalyse & Film is een jaarlijks terugkerende reeks van zes bijzondere filmvertoningen, met inleiding door een deskundige en een nagesprek. Het thema van de huidige serie is: paranoia. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met  de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse en het Nederlands Psychoanalytisch Genootschap. Deze keer vertonen we de absurdistische Nederlandse thriller Borgman van Alex van Warmerdam met inleiding en nagesprek door psychoanalyticus en psychotherapeut Willem Heuves.

Lees meer

posterhaffpremierelovingvincent.png

HAFF x LHC: Première Loving Vincent donderdag 26 oktober

Samen met het Holland Animation Film Festival (HAFF) organiseren we een speciale animatie filmavond rondom de première van Loving Vincent. De eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld, over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars, worden de meest inspirerende schilderijen van Van Gogh tot leven gebracht. Won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met inleiding vanuit het HAFF én een gratis drankje.

Lees meer

shot2_large.jpg

Filmwandeling langs Utrechtse filmlocaties zondag 29 oktober

Wist je dat de historische binnenstad vaak gebruikt wordt als decor voor Nederlandse films? Utrecht Verrast neemt je tijdens een unieke filmwandeling 1,5 uur mee langs een aantal van deze filmlocaties. Naast de filmverhalen laat de gids in beeld en geluid op locatie zien hoe de scene uiteindelijk in de film is gemonteerd. En het zijn meer films dan je denkt. Neem je filmvrienden mee en beleef samen met hen Utrecht filmstad van dichtbij. Het startpunt van de filmwandeling is het Louis Hartlooper Complex.
Lees meer

posterhaffpremiereyourname.jpg

HAFF x LHC: Première Your Name donderdag 2 november

Samen met het Holland Animation Film Festival (HAFF) organiseren we een speciale animatie filmavond rondom de première van Your Name. De anime megahit film Your Name/Kimi no Nawa gaat over twee jongeren, een jongen en een meisje, die van de één op de andere dag wakker worden in elkaars lichaam. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet, dus een duidelijke connectie is er niet. Zal het lot hen bij elkaar brengen? Makoto Shinkai’s nieuwste film is momenteel de op één na best verdienende anime film in Japan en nummer 1 wereldwijd. Met inleiding vanuit het HAFF én een gratis drankje.

Lees meer

Le-Fid-le_ps_1_jpg_sd-low.jpg

BFF x LHC: Le Fidèle donderdag 2 november

Speciale vertoning van het Frans-Belgische misdaaddrama Le Fidèle met een gratis Duveltje, in samenwerking met het Belgisch Film Festival (BFF). Regisseur Michaël R. Roskam (Rundskop, The Drop) toont in zijn nieuwste film een liefdesverhaal van de raadselachtige dief Gino 'Gigi' Vanoirbeek (Matthias Schoenaerts) en de veelbelovende autocoureur Bénédicte “Bibi' Delhany (Adèle Exarchopoulos). Het Belgisch Film Festival vindt plaats van 7 t/m 10 juni 2018 in het Louis Hartlooper Complex.

Lees meer

MtM_On_Tour_Poster_Najaar_Insyriated_LR.jpg

Movies that Matter On Tour: Insyriated maandag 6 november

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In november staat het drama Insyriated van regisseur Philippe Van Leeuw op het programma. Over de energieke Oum Yazan die in een appartement in het hedendaagse Syrië wanhopig probeert om haar familie bijeen te houden, terwijl het buiten bommen regent. Er zijn weinig levensmiddelen of water, maar naar buiten gaan is levensgevaarlijk. Deze dwingende film toont hoe een liefdevolle thuisbasis in een oorlogssituatie verandert in een gevangenis.

Lees meer

A3PosterFilmCafe.jpg

Film Café zaterdag 11 november, 16 december, 13 januari, 3 februari, 3 maart, 7 april, 12 mei

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.

Lees meer

plaatjelgw2017klein.jpg

Le Guess Who? 2017 vrijdag 10 t/m zondag 12 november

Het experimentele muziekfestival Le Guess Who? vindt dit jaar voor de elfde keer plaats in thuishaven Utrecht. Van 9 t/m 12 november neemt het festival gedurende vier dagen het centrum van de stad over met 100 optredens op diverse locaties zoals kerken, galerieën, poppodia en ook dit jaar weer het Louis Hartlooper Complex. Van vrijdag 10 t/m zondag 12 november draaien we drie films die speciaal gecureerd zijn door artiesten die op Le Guess Who? spelen. Klik verder om het programma te bekijken. Omdat het een internationaal festival is is de verdere informatie in het Engels.
Lees meer

PosterVelehemels.jpg

Literatuurhuis x BFF: Vele hemels boven de zevende donderdag 30 november

Samen met het Literatuurhuis en het Belgisch Film Festival (BFF) organiseren we een speciale première van de langverwachte boekverfilming van Griet Op de Beeck's prijswinnende bestseller Vele hemels boven de zevende. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Met inleiding door Ursul de Geer, die de gelijknamige theaterbewerking maakte die komend voorjaar te zien is, én een gratis drankje.

Lees meer

MtM_On_Tour_Poster_Najaar_ARiverBelow_LR.jpg

Movies that Matter On Tour: A River Below maandag 4 december

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In december staat de documentaire A River Below van Mark Grieco op het programma. Over de zeldzame roze dolfijn die diep in de Amazone leeft. De soort is een makkelijke prooi voor lokale vissers en is daarom bijna uitgestorven. Een Braziliaanse televisiester en een bioloog strijden beiden op geheel eigen wijze voor het behoud van het dier, tot een schandaal de verhoudingen op scherp zet en prangende ethische kwesties blootlegt.

Lees meer

DOWN_TO_EARTH_POSTER_klein.jpg

Down to Earth zaterdag 11 november, 9 december, 23 december

Wegens succes extra voorstellingen van Down to Earth: zaterdag 11 november, 9 december en 23 december om 11:30 in LHC. Voor deze documentaire trokken Rolf en Renata met hun drie kinderen over de hele wereld, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers Down to Earth, die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat.

Lees meer

A3PosterLHCFilmQuizklein.jpg

LHC Filmquiz woensdag 13 december

Op woensdagavond 13 december is het weer tijd voor de LHC Filmquiz! Ludieke filmvragen volgen elkaar op. Welk team weet de veelzijdige trivia, ondersteund door muziek en fragmenten, het best te plaatsen? Doe mee en maak kans op mooie prijzen en niet te vergeten, eeuwige roem. Inloop is vanaf 19:30 en om 20:00 stipt start de quiz. 

 

 

Lees meer

CE_INTL_onesheet_emailable.jpg

First Contact woensdag 22 en 29 november, 6 en 13 december

“There’s something out there waiting for us, and it ain’t no man.” In samenwerking met KINO Rotterdam organiseren we in november en december speciale filmavonden in het teken van 'First Contact'; de eerste ontmoeting met buitenaards leven gepakt in vier titels met grote nostalgische waarde. Maar liefst drie van deze films krijgen een prachtige ‘anniversary’ re-release: Close Encounters Of The Third Kind (1977), Predator (1987) en The Thing (1982). En als ode aan de recent overleden Tobe Hooper vertonen we een vrij onbekende titel uit zijn oeuvre die perfect aansluit bij dit genre: Lifeforce (1985). De films blijven met hun ‘practical special effects’ nog altijd overeind en verdienen het nog eens op het grote doek vertoond te worden. Alle vier de avonden worden ingeleid door filmexpert Constant Hoogenbosch.

Lees meer

David-Lynch_-The-Art-Life_ps_1_jpg_sd-low.jpg

David Lynch: The Art Life zondag 3, 10, 17 december

Drie zondagen achter elkaar vertonen we om 11:30 de documentaire David Lynch: The Art Life. Dit is geen gewone biopic, zoals te verwachten bij de meester van de bevreemding. Lynch over Lynch, dat is al gek genoeg. Lynch vertelt. Niet over zijn filmcarrière maar over vroeger, en hoe de schilderkunst zijn oeuvre heeft bepaald. Zijn kunstwerken die voorbijkomen sluiten daar, in een slimme montage, op aan. Scharrelend in zijn atelier in de heuvels van Hollywood gaat hij terug naar de wortels van zijn creativiteit. Tip: op zondagavond 17 december wordt Lynch's cultklassieker Eraserhead uit 1977 eenmalig teruggebracht naar het grote doek in LHC.

Lees meer

postereraserhead.jpg

Timeless Sunday: Eraserhead zondag 17 december

Al enige jaren vertonen we in het Louis Hartlooper Complex bijna elke zondag klassieke films onder de noemer Timeless Sunday. Op zondag 17 december staat David Lynch's cultklassieker Eraserhead uit 1977 op het programma. Veertig jaar na de première opnieuw op het grote doek, nu in een spiksplinternieuwe digitale restauratie. Eraserhead is even enigmatisch gebleven als zijn schepper, regisseur en beeldend kunstenaar David Lynch. Diens lange-speelfilmdebuut ging 19 maart 1977 in première op het Filmex Film Festival in Los Angeles, trok niet meer dan 25 bezoekers maar groeide in de jaren daarna uit tot cultklassieker. Met inleiding door filmexpert Constant Hoogenbosch.

Lees meer

MtM_On_Tour_Poster_Najaar_Tamara_LR.jpg

Movies that Matter On Tour: Tamara maandag 8 januari

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In januari staat het drama Tamara van Elia Schneider op het programma. Gebaseerd op het leven van Tamara Adrian, de eerste transgender politica van Venezuela. De film laat zien hoe Teo zich vrouw voelt maar zich conformeert aan de geldende normen in vaderland Venezuela. Teo start een gezin en draagt voortaan mannenkleding. Na een tijdje wringt de schoen en begint de transformatie tot haar ware zelf: Tamara.

Lees meer

opendoekstaandplaatjeinschrijvingopen.jpg

LHC Open Doek Inschrijving 2018

Het Louis Hartlooper Complex biedt ruimte aan filmtalent! Het vertonen van film op het grote doek voor een publiek is voor filmmakers inspirerend en dus van groot belang. Daarom stelt het Louis Hartlooper Complex met LHC Open Doek jaarlijks een dag een zaal ter beschikking aan filmtalent. De tweede editie van LHC Open Doek is op zaterdag 21 april 2018 van 9:30 tot 21:30. Filmmakers kunnen hun werk vóór 1 februari 2018 inzenden.

Lees meer