Los Versos del Olvido

Los Versos del Olvido

EN Subs Science & Fiction Special
Tickets di 25 jun
di 25 jun
18:45
LHC 4
Kies een datum

Ontdek

Science & Fiction is een initiatief van LHC en het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht. In de geest van explicateur Louis Hartlooper houden verschillende experts/wetenschappelijke onderzoekers een korte inleiding bij iedere film. Na afloop van de film kun je met deze wetenschappelijke explicateurs in gesprek.

Credits

Regie
Alireza Khatami
Cast
Juan Margallo, Tomás del Estal, Manuel Morón
Genre
Drama
Speelduur
92 min.
Land
Frankrijk, Duitsland, Nederland, Chili
Taal
Spaans
Ondertiteling
Engels

Omschrijving

De oudere beheerder van een afgelegen mortuarium bezit een onberispelijk geheugen voor alles behalve namen. Hij brengt zijn dagen door met het tonen van lijken aan degenen die op zoek zijn naar hun dierbaren en met het verzorgen van zijn geliefde planten. Wanneer er protest uitbreekt in een nabijgelegen stad en de militie heimelijk het mortuarium binnenvalt om burgerslachtoffers te verbergen, ontdekt hij het lichaam van een onbekende jonge vrouw. Herinneringen aan persoonlijk verlies oproepend, begint hij aan een magische odyssee om haar een passende begrafenis te geven met behulp van een mystieke grafgraver die verhalen van de doden verzamelt.

Inleiding door Jan Pieter Beetz, universitair docent aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO).

Science & Fiction 2024: Europa uitgedaagd

De reeks is een initiatief van LHC en het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht. In de geest van explicateur Louis Hartlooper houden verschillende experts/wetenschappelijke onderzoekers een korte inleiding bij iedere film. Na afloop van de film kun je met deze wetenschappelijke explicateurs in gesprek.

Lees meer